10 oraşe în care se vinde cea mai bună mâncare la colţ de stradă

cele mai bune 10 jpeg

Mâncarea de la tarabele de pe stradă este rapidă, ieftină şi plină de savoare, oferind trecătorilor de peste tot în lume gustul local. Unele mâncăruri sunt adevărate aventuri pentru turişti (gheare de pui doriţi?), iar pe străduţele oraşelor există tarabe care au câştigat premii pentru preparatele lor, dar şi cărucioare cu hot dog şi supă cu tăieţei. Pentru gastronomia mondială, preparatele descoperite în colţuri de stradă înseamnă totul.

„Huffington Post“ a întocmit un top cu zece poziţii al oraşelor care oferă o gură de supă sau o gheară de pui oricărui trecător obosit şi înfometat.

Hong Kong, China

Hong Kong este un nod gastronomic al Orientului şi Occidentului şi oferă de la supă dulce de tofu până la găluşti fierbinţi, toate vândute în chioşcurile stradale. Metropola a fost, multă vreme, sub ocupaţie britanică, dar este cunoscută şi pentru supele de şarpe, tartele de ouă şi serveşte şi un amestec interesant de delicatese cantoneze şi preparate occidentale. Pieţe ca cele de pe strada Templului din Yau Ma Tei, Piaţa Doamnelor de pe strada Tung Choi şi cartierul Kowloon sunt locuri foarte populare de a încerca peisajul gastronomic chinezesc şi nu numai.

Vânzătorii stradali din Hong Kong („dai pai dong“) îşi vând preparatele în acest fel încă din anii '80, iar unele tarabe, ca Tim Ho Wan din Sham Shui Po, au intrat în ghidul Michelin pentru gastronomie.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro