5 alimente pe care să le cumperi dacă sunt bio

ALIMENTE BIO (2) jpeg

Fructele şi legumele pe care alegi (sau nu) să le mănânci ar putea să pară, la prima vedere, o decizie minoră pe moment, dar dacă te gândeşti pe termen lung, acestea pot acea un impact major asupra sănătăţii tale.

Tocmai de aceea este important să îţi faci un obicei din a citi etichetele şi ambalajele produselor alimentare şi să înveţi să faci alegeri mai înţelepte – nu doar în ceea ce priveşte alimentele din coşul de cumpărături, dar şi în ceea ce priveşte modul în care acestea au fost cultivate şi produse.

Bio înseamnă că un aliment este cultivat fără niciun pesticid, fără hormoni, fără substanţe sintetice folosite la fertilizarea solului şi fără ca fermierul să apeleze la organisme modificate genetic.

Când vine vorba de produsele de origine animală, precum carnea de porc şi de vită, carnea de pasăre de curte, ouă şi produse lactate, bio („organic“ în limba engleză) înseamnă că acele animale nu au consumat niciun fel de antibiotic şi nici nu au luat hormoni de creştere. Tocmai din aceste caracteristici poţi înţelege de ce produsele bio tind să fie ceva mai scumpe decât cele care nu sunt bio.

O instituţie de profil de peste hotare, „Environmental Working Group“, face teste legate de prezenţa pesticidelor pe anumite alimente şi alcătuieşte regulat liste cu alimentele care conţin cele mai mari cantităţi de pesticide, dar şi liste cu cele mai „curate“ produse (cele care conţin cele mai mici cantităţi de pesticide).

Iată ce alimente ar trebui să cumperi întotdeauna dacă sunt bio:

1. Spanacul

Dacă îţi plac legumele verzi şi mai ales cele cu frunze, ar trebui întotdeauna să optezi pentru varianta bio. Există anumite produse alimentare care sunt pur şi simplu prea periculoase ca să fie consumate în forma care nu este bio, datorită pesticidelor pe care le conţin şi datorită uşurinţei cu care pesticidele sunt absorbite de către organism, explică un nutriţionist citat de sheknows.com.

sheknows.com

Spanacul este cu siguranţă una dintre legumele pe care este bine să le cumperi în varianta bio. Frunzele sale sunt bogate în fier şi pot fi folosite ca înlocuitor dacă nu ai salată iceberg sau romaine. Aşa că mai bine îţi prepari salata cu frunze de spanac.

image

2. Laptele şi proteinele de origine animală

Când cumperi lapte bio, carne de pasăre (de curte) bio, carne de porc sau de vită bio şi ouă bio, te asiguri că nu s-au folosit antibiotice şi nici hormoni de creştere. Mai mult, poţi fi sigur că acele vaci, păsări sau alte animale de la care provin produsele au fost hrănite aşa cum se cuvine, tot cu o hrană bio, nu li s-au injectat hormoni şi alte substanţe nocive.

Eliminând antibioticele din corpul tău vei avea drept rezultat un sistem imunitar mai bun, deoarece acesta va învăţa singur să lupte împotriva bolilor, spun experţii. Dar mai există un motiv pentru care este bine să cumperi aceste produse doar dacă sunt bio.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie (British Journal of Nutrition), acestea au mai multe grăsimi omega benefice atunci când sunt bio. Cercetarea a tras concluzia că atât laptele bio, cât şi tipurile de carne bio (provenite de la animale care au păscut iarbă fără pesticide) au un conţinut mai mare de grăsimi polinesaturate, comparativ cu laptele şi cărnurile care nu sunt bio.

3. Roşiile

Chiar dacă încă există dilema dacă roşiile sunt fructe sau legume, un lucru este cert: cumpără-le doar dacă sunt bio. Cele mai importante fructe pe care trebuie să le cumperi dacă le găseşti în varianta bio sunt cele cu suprafeţe poroase, explică specialiştii citaţi de sheknows.com. Aceste fructe au mai mari şanse să reţină substanţele cu care au fost stropite, cum ar fi pesticidele.

4. Căpşunile

Aceste fructe suculente deţin locul 1 pe lista „neagră“, după ce au fost testate pozitiv în cazul a peste 20 de pesticide diferite. Căpşunile sunt fructe delicioase, recomandate de nutriţionişti. Ele oferă o cantitate mare de fibre, care contribuie la senzaţia de saţietate. Asigură-te doar că le speli bine înainte de a le mânca.

image

5. Perele

Potrivit celor de la „Environmental Working Group“, 94% dintre perele testate conţineau pesticide. Perele oferă organismului fibre, precum şi vitamina C, care stimulează imunitatea. Aşa că dacă vrei să te bucuri din plin de beneficiile lor, alege pere bio, care nu conţin pesticide.Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg