5 ceaiuri care scad colesterolul

ceai jpeg

 Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. Câteva ceaiuri, consumate cu regularitate, scad eficient nivelul de colesterol. 

1.Ceaiul verde

E de departe vedeta plantelor anticolesterol. Ar fi bine să bem zilnic 2 căni de ceai verde. Atenţie, însă, apa nu trebuie să fie clocotită când prepari infuzia. După ce apa a dat în clocot, las-o la răcit 2 minunte, apoi toarn-o peste o linguriţă de ceai verde. Lasă la infuzat 3 minute.

Bine de ştiut!

După ce ai mâncat, optează pentru o ceaşcă de ceai Oolong, comercializat şi sub denumirea de Wulong. Este un aşa-numit ceai bleu-verde, semifermentat, mai parfumat, mai duce şi mai sărac în teină decât ceaiurile verzi obişnuite. Studiile arată că ceaiul oolong are un efect este cel mai eficient în scăderea nivelului de colesterol şi are un puternic efect antioxidant.

2.Ceaiul de păducel

Planta e cunoscută pentru efectul sedativ-cardiac, asemănător valerianei. Fructele conţin vitamina C, B, acid citric şi tartric. Scade şi nivelul de colesterol.

Se prepară infuzie din flori sau fructe. O linguriţă de fructe se opăreşte cu 250 ml de apă clocotită. Lichidul se strecoară după 15 minute, se îndulceşte cu miere şi se bea pe parcursul unei zile.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro