5 combinaţii de alimente cu efecte incredibile

ALIMENTE BIO (2) jpeg

Cel mai bun medicament este dieta sănătoasă. Anumite alimente, combinate corect, cresc şansele de absorbiţie a substanţelor nutritive.

Roşii cu ulei de măsline

Datorită unui antioxidant numit licopen, roşiile sunt benefice din mai multe puncte de vedere. Previn anumite forme de cancer şi hipertensiunea. Cele mai bune moduri de a profita de substanţele nutritive din roşii este să le incluzi în preparate sau să le ţii la cuptor înainte de a le pune în salate stropite cu puţin ulei de măsline. Acesta din urmă este o alegere bună, deoarece ajută la absorbţia licopenului din roşii. Dacă faci sos de roşii, pune şi ulei de măsline!

Ştiai că… …licopen conţin şi grepfrutul roz, pepenele, caisele?

Orez cu fasole boabe

Combinarea orezului brun cu legume ca fasolea uscată este perfectă mai ales pentru vegetarieni, pentru că le conferă proteinele şi aminoacizii de care au nevoie. Împreună formează proteine complete şi un alt atu este că orezul brun nu conţine gluten. Alte surse bune de proteine vegetale sunt ciupercile, năutul, lintea, drojdia de bere sau fulgii de drojdie inactivă, care se pot pune la paste sau în piureuri de legume.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro