5 feluri în care poţi să mănânci ouă

oua jpeg

Unele dintre cele mai bune alimente, care nu conţin aditivi, sunt relativ ieftine şi-ţi oferă nutrienţi care te ajută să slăbeşti (vitamina B12). Un avantaj extraordinar al ouălor este că pot fi preparate mai înainte, pot fi păstrate în frigider sau chiar la congelator, se pot lua în călătorii sau la job şi pot fi adăugate la aproape orice. 

Dacă mulţi nutriţionişti nu recomandă gălbenuşul pe motiv că are un conţşinut ridicat de colesterol, alţii spun că putem mânca liniştiţi oul întreg, pentru că de puţin colesterol avem nevoie. Oul e unul dintre puţinele alimente care conţin vitamina D. Gălbenuşul e o sursă excelentă de vitamina A, D, E, K, luteină şi acizi graşi Omega 3. Nimic dintre acestea nu se găsesc în albuş. Experţii de la Harvard University vin să completeze cu informaţia că nu s-a demonstrat că o dietă bogată în ouă predispune la infarct.

Iată câteva moduri în care poţi să prepari ouăle:

Quiche

Plăcinta umplută cu ouă este un brunch clasic şi cu un motiv! E un mix de legume, carne şi condimente care te vor ţine departe de orice altă ispită pe tot parcursul zilei. E adevărat că nici quiche-ul nu e foarte indicat pentru slăbit, dar, pentru o versiune mai sănătoasă a acestuia, încearcă un quiche vegetal, în loc de aluat.

Fritatta

Se amestecă ouăle cu legumele şi brânza şi se gătesc împreună la cuptor. Datorită faptului că se ţine la cuptor, poţi să-i mai pui legume care, îndeobşte nu se pun la omletă, de la cartofi la spanac şi broccoli până la tot ce-ţi doreşte inima. Nu exagera, însă.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro