5 grăsimi sănătoase necesare în dietă

avocado png

Grăsimile au fost subiectul mai multor cercetări de-a lungul timpului, pentru că se spune că nu sunt sănătoase. Dar adevărul este că ele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, deoarece ajută la îndeplinirea mai multor funcţii esenţiale în organism.

Grăsimile: bune sau rele

Grăsimile nu sunt rele pentru sănătate. Important este să le consumi cu moderaţie. Fiecare masă trebuie să conţină o porţie de grăsime în proporţie adecvată cu restul alimentelor. Alege întotdeauna grăsimile de bună calitate, care sunt prezente în următoarele alimente:

Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos extravirgin este un aliment din ce în ce mai popular datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali, printre care acidul lauric şi acidul palmitic. Este, de asemenea, o grăsime pe care o putem folosi pentru gătit, deoarece manevrează foarte bine temperaturile ridicate fără a se deteriora. Uleiul de cocos, care se solidifică sub 23 de grade Celsius, este un aliment medicamentos. Este, de asemenea, un ingredient în produsele cosmetice naturale şi de casă, deoarece este ideal pentru hrănirea pielii şi a părului.

Uleiul de seminţe de in

Uleiul de seminţe de in, care este extras din prima presare la rece a seminţelor de in, este un produs bogat în substanţe nutritive, printre care acizi graşi Omega-3, care au proprietăţi antiinflamatorii, îmbunătăţesc circulaţia şi echilibrează sistemul nervos. Pentru a beneficia de proprietăţile sale, trebuie să îl consumi rece, deoarece se oxidează dacă este supus căldurii.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro