5 lucruri care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie profesională

1 photo 2021 03 12 10 28 48 jpg jpeg

O bucătărie profesională va fi perfect funcţională doar dacă va fi dotată complet şi corect. Este de la sine înţeles că trebuie să ai în ea plite şi cuptoare, echipamente frigorifice, oale, tigăi şi ustensile de gătit, însă de multe ori se acordă prea puţină importanţă unor echipamente care sunt înlocuite cu unele de uz casnic, dar care într-o bucătărie în care se găteşte mult şi des vor fi ineficiente.

Am întocmit aici o listă cu 5 lucruri care sunt esenţiale într-o bucătărie profesională.

Masă din inox

Masa de lucru este printre cele mai importante echipamente dintr-o bucătărie profesională şi ca totul să funcţioneze ca la carte, ai nevoie de o masă de lucru din inox.

De ce trebuie să alegi o masă din inox? Pentru că aceste echipamente sunt solide şi practice, rezistente la uzură şi se curăţă foarte uşor, aspect care trebuie tratat cu mare seriozitate. Dacă îţi lipseşte din bucătărie, găseşti aici mese de mai multe dimensiuni, potrivite cu orice spaţiu.

mai multe dimensiuni

Oale şi tigăi de calitate

Sunt alte echipamente care adesea sunt ignorate. Oalele şi tigăile pe care le foloseşti acasă, evident, cu preţuri mai accesibile, vor fi inutile într-o bucătărie în care se găteşte mult.

Ai nevoie de oale şi tigăi şi de dimensiuni mari, dar este obligatoriu să alegi unele cu pereţi groşi, durabile, care distribuie uniform temperatura.

Oalele profesionale din inox sunt rezistente la aciditate, coroziune şi uzură, au o conducţie termică optimă şi păstrează neschimbat gustul mâncării.

Cuţite bune

Cuţitele sunt echipamentele care se uzează cel mai repede, pentru că sunt utilizate cel mai des. Însă unele profesionale, solide, cu lama din inox de calitate vor rezista în timp fără probleme, fără să fie necesar să le duci la ascuţit prea des. Dotează-ţi bucătăria cu un set complet de cuţite, dimensiuni variate, cu şi fără zimţi.

Cântar digital

Cântarele digitale de bucătărie, de mare precizie, te vor ajuta să măsori corect ingredientele unei reţete. Orice bucătar ştie că, în unele cazuri, chiar şi 10 grame fac diferenţa.

Robot de bucătărie profesional

Este un echipament esenţial pentru bucătăria profesională, care îţi va uşura munca şi îţi va scurta timpul de pregătire pentru cele mai multe preparate. Un robot profesional este multifuncţional - toacă, pasează, mixează - şi va înlocui mai multe aparate, ceea ce va contribui şi la economia spaţiului din bucătărie.

Acestea sunt echipamentele care sunt de multe ori subapreciate, dar de care depinde bunul mers al oricărei bucătării profesionale. Pe acest blog vei găsi şi alte sugestii care îţi pot fi utile în activitatea ta.

acest blog

FOTO Pexels