5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre dieta alcalină

75698 xl jpeg

Foarte multe celebrităţi din întreaga lume adoptă dieta alcalină. Planul de alimentaţie restabileşte nivelul pH-ului şi creşte nivelul de energie. Dieta include alimente de bază precum broccoli, cât şi produse care provoacă alcalinitatea în organism, cum este lămâia.

Iată ce trebuie să ştii despre dieta alcalină

Alimentele consumate nu pot schimba pH-ul sângelui

Adulţii sănătoşi au pH-ul uşor alcalin de 7,4, deoarece 7 este neutru pe o scală de pH de la 1 la 14. Dar dacă rinichii sau plămânii nu sunt afectaţi, echilibrul acido-bazic al organismului nu se schimbă în restul organelor. De ce? Alimentele pot afecta temporar conţinutul mineral celular, ceea ce determină aciditatea în şi în jurul celulelor.

Alimentele alcaline sunt redundante

Dieta alcalină ajută foarte mult rinichii şi ficatul. Cu toate acestea, rinchii sănătoşi acţionează deja ca sistem de filtrare al organismului. Ei elimină toxinele şi reglează nivelul pH-ului. Afecţiunile care pot afecta capacitatea substanţelor nutritive de curăţare a sângelui sunt diabetul care nu este ţinut sub control şi hipertensiunea arterială, care pot duce la insuficienţă renală.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro