5 remedii care taie greaţa

3 jpeg

Greaţa este un simptom comun în multe afecţiuni şi poate avea cauze diverse, dar uneori nu reprezintă decât o problemă minoră de sănătate.

Hrana nesănătoasă, răul de mişcare, graviditatea, tratamentele anticancer, toxiinfecţiile alimentare sunt printre principalii factori declanşatori ai condiţiei de greaţă. De asemenea şi stresul, balonarea, deshidratarea, insolaţia, sevrajul din cauza neluării medicametelor indicate de medic pot determina starea de greaţă.

Ce alimente pot cauza starea de greaţă

De multe ori, o dietă greşită este cea care declanşează greaţa. Mâncărurile cu grăsimi animale, carnea, lactatele, prăjelile pot provoca senzaţia de greaţa, aceasta fiind urmată uneori şi de vărsături. Şi suplimentele pe bază de fier recomandate în deficitul de fier (anemia feriprivă) pot duce la această problemă.

Dacă bei ceai verde pe stomacul gol, acest lucru poate avea ca efect advers greaţa. Dacă eşti predispus la această problemă de sănătate, consumă acest tip de ceai doar în timpul mesei, cu înghiţituri mici.

Suc de fructe la congelator

Femeile însărcinate nu pot lua medicamente, suplimente alimentare sau remedii naturiste fără să ceară acordul medicului.

Sucul proaspăt din fructele de sezon poate reprezenta un ajutor în combaterea stărilor de greaţă. Aşadar, alege fructele preferate, trece-le prin storcător şi toarnă sucul obţinut într-o formă pentru cuburi de gheaţă. Dai forma la congelator.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro