6 beneficii ale pulberii de muştar

1 74316 original jpg jpeg

Credeai că muştarul este bun doar pentru a fi consumat cu mici, cu crenvurşti ori atunci când mănânci ouă fierte? Ei bine află că din seminţele de muştar se face o pudră benefică pentru sănătate!

Pudra sau făina de muştar se face din 3 tipuri de boabe de muştar: cele galbene, maro şi negre. Nutriţioniştii spun că aceasta conţine aceleaşi substanţe nutritive ca seminţele.

boabe

Previne cancerul

Seminţele de muştar au minerale ca magneziul, fierul, calciul, zincul şi fosforul. De asemenea, sunt bogate în acizi graşi Omega-3 şi o substanţă numită glucozinat. Aceasta se regăseşte în multe plante care înfloresc. Glucozinaţii, explică specialiştii, sunt molecule de bază ale substanţelor care întăresc sistemul imunitar, crescând rezistenţa oamenilor la cancer. Potrivit studiilor, glucozinolaţii din plante pot combate creşterea tumorilor cancerigene.

Seminţele de muştar

Printre plantele care conţin glucozinolaţi se află şi hreanul japonez, cunoscut sub denumirea de wasabi, dar şi cruciferele, precum broccoli. În anul 2002 a fost publicat în revista „International Journal of Vitamin and Noutrition“ un studiu legat de proprietăţile anticancerigene ale pudrei de muştar, iar rezultatul a fost că aceşti glucozinolaţi ar ajuta în lupta împotriva unor tipuri de cancer, în special al celui pulmonar, notează cei de la livestrong.com

Citeste mai mult pe clicksanatate.ro

Citeste mai mult pe clicksanatate.ro