7 alimente care provoacă reflux gastroesofagian

friptura jpeg

Boala digestivă cronică numită reflux gastroesofagian provoacă o regurgitare acidă a alimentelor şi o senzaţie neplăcută de arsură. Există multe medicamente care ajută la menţinerea sub control a refluxului, dar este recomandat să eviţi următoarele produse alimentare dacă te confrunţi cu el sau ai simptome asemănătoare.

Carne

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, trecerea la o dietă vegetariană te poate ajuta să uiţi de boală o perioadă mai lungă. Conţinutul ridicat de grăsimi din carne, cum este carnea de porc, de miel sau de vită, declanşează producţia de acid şi durează mai mult să treacă prin stomac în timpul procesului de digestie. Dacă nu poţi renunţa definitiv la carne, rezumă-te numai la o porţie pe săptămână. Contează foarte mult şi cum este preparată.

Alimente prăjite

La fel ca şi carnea, mâncărurile prăjite, inclusiv cartofii, sporesc riscul de reflux gastroesofagian datorită conţinutului ridicat de grăsimi. Chiar dacă prăjeşti peşte sau carne cu ulei de măsline, nu scade probabilitatea arsurilor la stomac. Prepararea lor prin fierberea sau la cuptor sunt opţiuni mai bune.

Cafea

Ei bine, este dificil să recunoşti şi să accepţi, dar cafeaua este duşmanul tău dacă te confrunţi des cu arsuri gastrice sau suferi de reflux gastroesofagian. Cafeaua şi alte băuturi care conţin cofeină sunt factorii principali care declanşează producţia mult prea mare de acid în stomac. Recomandat este să treci pe ceaiuri naturale.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro