7 greşeli frecvente în prepararea peştelui: cât trebuie ţinut în tigaie şi ce ingredient des adăugat îi poate strica gustul

peste jpeg

Peştele este unul dintre cele mai recomandate tipuri de carne. Cu toate acestea, în timpul preparării, oamenii fac numeroase greşeli care îi afectează gustul şi conţinutul nutritiv.

Îl poţi găti la grătar, la cuptor sau chiar la aburi. Este foarte gustos, recomandat de nutriţionişti, însă destul de greu de preparat, când nu cunoşti câteva reguli esenţiale, scrie prevention.com. Dacă nu vrei sa dai greş în timp ce prepari reţeta preferată pe bază de peşte, ţine cont de sfaturile specialiştilor:

Nu elimini oasele

Chiar şi peştele pe care îl achiziţionaţi ca fiind dezosat se poate să mai aibă oase. Înainte de a-l pune la gătit, verifică-l cu ajutorul degetelor şi foloseşte o pensetă pentru a elimina oasele rămase.

Pui prea multă sare în marinată

Sarea este esenţială pentru gustul preparatului, dar folosită în exces pentru marinată va usca foarte mult peştele. În astfel de situaţii, peştele se va sfărâmiţa în timpul preparării, din cauza lipsei de umiditate. Foloseşte doar un vârf de cuţit de sare şi ierburi aromatice atunci când prepari marinata.

Află alte greşeli în prepararea peştelui pe adevarul.ro.

Află alte greşeli în prepararea peştelui pe adevarul.ro.