Alimente bogate în calciu care stimulează metabolismul

calorii jpeg

Alimentaţia joacă un rol important în modul în care te simţi şi arăţi. Dacă vrei să slăbeşti câteva kilograme, atunci alimentele care sunt sursă de calciu îţi pot fi de ajutor în acest caz. Calciu este mineralul care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, precum şi a colesterolului. 

În ce fel stimulează calciul metabolismul?

Consumul de alimente bogate în calciu creşte termogeneza. Creşterea termogenezei (temperaturii) poate stimula metabolismul organismului, ceea ce ajută la arderea grăsimii corporale. Există multe alimente bogate în calciu care ajută la arderea grăsimilor, şi anume:

Seminţe de susan

Seminţele de susan sunt o sursă bună de calciu. Seminţele de sisan pot fi incluse uşor în multe reţete. O cantitate de 100 grame de seminţe de susan conţine 975 mg de calciu. Susanul este unul dintre alimentele cu o concentraţie de substanţe nutritive foarte ridicată, dar în acelaşi timp poate fi un medicament dintre cel mai eficient. Ele au capacitatea de a lupta, preveni sau de a vindeca anumite afecţiuni.

Varza chinezească

Consumul de varză chinezească este foarte benefic pentru sănătatea generală. Nu numai că stimulează metabolismul care arde mai multe grăsimi, ci ajută la reducerea inflamaţiei, precum şi a durerii. 100 grame de varză chinezească conţine 105 mg de calciu.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro