Alimente care te încălzesc rapid în zilele friguroase

ceai jpeg

Temperaturile scăzute pot fi destul de neplăcute pentru friguroşi sau pentru cei care trebuie să petreacă mult timp afară. Pentru a-ţi pune rapid sângele în mişcare şi a scăpa de senzaţia că urmează să te transformi într-un om de zăpadă există câteva remedii simple, care te vor încălzi rapid.

Ceaiul de ghimbir pune sângele în mişcare

E bun atât pentru ameliorarea simptomelor răcelii, cât şi pentru a încălzi organismul rapid. Puternic energizant, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, având şi rol antiinflamator. Prepară un ceai aromat din 3-4 feliuţe de ghimbir proaspăt, pe care le dai prin răzătoare şi le laşi la infuzat în 300 ml apă fierbinte. După 5-10 minute, strecori ceaiul şi adaugi o linguriţă de miere, după ce lichidul s-a mai răcit puţin.

Supe calde pentru zile reci

Ce poate fi mai bun decât o supă caldă într-o zi frigurosă? Foloseşte legume bogate în vitamine şi antioxidanţi, care întăresc imunitatea. Adaugă în fiertură puţină ceapă sau usturoi, pentru a ţine bolile la distanţă, şi stoarce o jumătate de lămâie înainte de a servi supa. Totodată, un bol cu supă de legume servit la cină oferă organismului necesarul de fibre pentru păstrarea unei temperaturi optime pe timpul nopţii.

Uleiul de peşte, secretul popoarelor nordice

Cei care se confruntă mai tot timpul cu senzaţia de mâini şi picioare reci pot recurge la un tratament naturist de efect. Trebuie să ţină o cură de 3 luni cu ulei de peşte, pentru a scăpa de neplăceri. Bogat în grăsimi esenţiale Omega 3, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Studiile arată că locuitorii nordului extrem suportă mai bine frigul, datorită dietei pe bază de peşte. Dacă urmezi un tratament medicamentos, e bine să ceri sfatul medicului înainte de a începe o cură cu ulei de peşte.

Mai multe proteine la masă

Alimentele bogate în proteine oferă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai mare de timp şi, totodată, se digeră mai lent. Acest lucru determină o creştere a temperaturii corporale, ceea ce înseamnă că nu îţi va mai fi atât de frig.

Ştiai că...

...scorţişoara creşte temperatura corpului, accelerează circulaţia sângelui şi stimulează activitatea metabolică? Adaug-o în ceaiuri şi în alte preparate – chiar într-o cană cu vin fiert – pentru a te încălzi.

Truc 

Pune în mâncare puţin ardei iute pentru a creşte temperatura corpului. Acesta conţine o substanţă numită capsaicină, care pune rapid sângele în mişcare.