Alimente dietetice de evitat

dieta jpeg

De cele mai multe ori, când cumpărăm produse dietetice ne gândim că ne facem o favoare. Adică acestea au mai puţine calorii şi în consecinţă sunt mai sănătoase pentru organismul nostru. Suc dietetic, ciocolată dietetică, dacă pe produs scrie că e pentru dietă avem tendinţa de a-l consuma în cantităţi mai mari. 

Şi, deşi toate alimentele din comerţ conţin aditivi, unii deloc buni pentru organism, aceste produse conţin şi multe substanţe care pot fi mai nocive decât credem pentru organismul nostru:

Sucul dietetic

Dacă te gândeşti că un pahar de suc dietetic nu are cum să facă rău siluetei, ei bine, cercetătorii au aflat că lucrurile stau chiar invers. Nu doar că nu slăbim consumând acest suc, ci dimpotrivă, putem acumula kilograme în plus. Studiile au aflat că sucul dietetic poate provoca diabet şi duce la îmbolnăvirea rinichilor.

Alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi

Deşi alimentele cu un conţinut scăzut de grăsimi au deloc sau puţine grăsimi, de fapt, ele nu sunt atât de sănătoase precum am crede. Astfel că, deşi unele dintre ele conţin puţine grăsimi, au un conţinut ridicat de zahăr. De aceea, renunţă la mâncărurile care înlocuiesc grăsimile cu zahărul fiindcă deşi crezi că îţi fac bine efectul este unul opus. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să ne concentrăm mai mult pe calitatea alimentelor consumate decât pe conţinutul de grăsimi.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro