Alimente pe care trebuie să le mănânci după 30 de ani

80690 xl jpeg

Îmbătrânirea este un proces natural al corpului, care nu poate fi oprit, dar poate fi încetinit într-un fel. Există anumite alimente care pot fi consumate pe măsură ce îmbătrâneşti. Important este să îţi hrăneşti corpul cu o cantitate suficientă de alimente, pentru ca acesta să funcţioneze corect. 

Experţii în domeniul sănătăţii sugerează să adoptăm o dietă sănătoasă şi echilibrată atunci când suntem tineri pentru a preveni mai târziu problemele de sănătate. Alimentele pe care trebuie să le mănânci după ce ajungi la 30 de ani sunt următoarele:

Afine

Afinele sunt sursă importantă de antioxidanţi, vitamine (C şi E) şi minerale, care sunt foarte benefice pentru menţinerea sănătăţii. Afinele sunt bune pentru piele şi inimă, prevenind diverse afecţiuni.

Legume bogate în fibre

Include alimentele bogate în fibre dietetice cum sunt legumele, cerealele integrale, fructele şi leguminoasele în dieta ta. Acestea joacă un rol-cheie în procesul de digestie, prevenind diversele tulburări digestive care pot să aibă loc. În plus, scad colesterolul, tensiunea arterială şi inflamaţia.

Peşte

Somonul, macroul şi sardinele au un conţinut ridicat de acizi graşi Omega-3. Acestea pot ajuta la prevenirea bolilor de inima şi accident vascular cerebral. Mănâncă peşte de cel puţin de două ori pe săptămână.

Ulei de măsline

Gătitul cu ulei de măsline poate contribui la scăderea colesterolului rău (LDL) şi poate duce chiar la creşterea nivelului de colesterol bun (HDL). Încearcă să găteşti cu ulei de măsline sau foloseşte-l în salată.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro