Alimente sănătoase cu care nu ar trebui să exagerezi

spanac jpeg

Fructele şi legumele, mai ales cele bio, sunt o sursă se energie, iar atunci când le mâncăm ne gândim că nu prea au cum să ne facă rău. Chiar dacă uneori exagerăm cu cantităţile în care le consumăm. Însă, să nu uităm, tot ce e prea mult strică, inclusiv când vine vorba de alimente sănătoase. De exemplu, tonul este un aliment sănătos, dar consumat în exces poate duce la grave probleme de sănătate. 

Uite ce alimente sănătoase pot avea reacţii adverse dacă sunt consumate în exces:

Tonul

E o sursă foarte bună de proteine, dar consumat în cantităţi mari poate deveni periculos. Tonul este un peşte care conţine cantităţi mari de mercur, iar ajuns în organism acesta duce la probleme de fertilitate, boli de inimă, tensiune arterială crescută, iar la copii poate produce retard mintal. De aceea, o conservă de ton pe săptămână e mai mult decât suficientă pentru organism.

Spanacul

Este o plantă care conţine o mulţime de nutrienţi buni pentru organism, dar consumat în exces ne poate produce probleme de sănătate. Spanacul conţine oxalat, o substanţă care contribuie la formarea pietrelor la rinichi.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro