Alimentele care duc la creşterea tensiunii arteriale

75453 xl jpeg

De cele mai multe ori, sarea este considerată principala cauză a hipertensiunii arteriale. Însă, multe dintre alimentele pe care le consumăm în fiecare zi afectează nivelul tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială crescută este cunoscută ca boala care duce cel mai repede la deces. Dacă bolile cardiovasculare nu sunt ţinute sub control, sănătatea îţi este pusă în pericol.

Ştiai că retenţia de sodiu este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii arteriale? Studiile au arătat că, dacă ai tensiunea arterială crescută, valorile pot fi reduse printr-o alimentaţie sănătoasă. Există alimente pe care le poţi mânca, dar şi unele pe care trebuie să le eviţi.

Iată care sunt alimentele care afectează tensiunea arterială.

Băuturile carbogazoase

Produsele care conţin sodiul ca ingredient nu sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială. Dacă bei băuturi carbozagoase, creşti riscul de a suferi de tensiune arterială crescută. O alternativă sănătoasă este apa plată cu suc de lămâie.

Sarea

Sarea conţine sodiu, ingredient care afectează sănătatea inimii şi arterele, lucru care duce le creşterea valorilor tensiunii arteriale. În plus, sare reţine apa în organism, lucru care poate spori riscul de a suferi de pietre la rinichi. Pentru a evita aceste afecţiuni şi pentru a ne menţine sănătoase, este important să fie redusă cantitatea de sare consumată.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro