Ardeiul iute îţi reduce nivelul colesterolului

46018788   chili peppers on a black background jpeg

Ardeiul iute este folosit în bucătărie, dar are şi numeroase beneficii supra sănătăţii. Are gustul specific datorită unui ingredient special numit capsaicină, care determină şi nivelul de iuţeală. 

În trecut, răcelile de tipul durerilor de gât, guturai, tuse şi, uneori, durerile de spate puteau fi combătute cu diferite amestecuri realizate pe bază de ardei iute.

Consumul de ardei iute combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcţionarea plămânlor. Are şi acţiune antiseptic, diaforetică şi stimulantă a secreţiilor gastrice.

ardei iute

Acţiunea principală rămâne cea a tratamentelor simptomatice, atât la adulţi cât şi la copii, în spasmele şi durerile musculare din zona umerilor, braţelor şi a coloanei vertebrale, pentru tratarea artritelor, reumatismului, nevralgiilor.

Bun pentru inimă

Ardeiul iute reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrin. Persoanele care consumă ardei iute, au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro