Aşa decongelezi corect alimentele!

legume congelate jpeg

Ai venit acasă de la muncă şi ai realizat că ai uitat să scoţi o bucată de carne de la congelator, pe care ai de gând s-o dezgheţi acum la temperatura camerei. Este asta cea mai bună variantă? Specialiştii spun că nu. Şi totuşi, cum ar trebui să procedăm?

Frigul împiedică înmulţirea bacteriilor, dar nu le distruge în totalitate. Dacă vrei să decongelezi alimentele la temperatura camerei, există riscul ca germenii să se înmulţească necontrolat şi astfel să te îmbolnăveşti. Pentru a preveni toate astea, ţine cont de aceste reguli.

Carnea se dezgheaţă la frigider

Modul cel mai bun şi cel mai sigur de a dezgheţa carnea este în frigider şi nu la temperatura ambiantă, aşa cum cred şi fac mulţi dintre noi, spun specialiştii. Pune carnea pe o farfurie şi acoper-o cu folie de plastic. Las-o la frigider aproximativ 8 ore, în cazul cărnii roşii, şi 4 ore, în cazul celei albe (pui, curcan, peşte).

Dacă bucata de carne depăşeşte 2 kg, este posibil să fie nevoie de mai multe ore pentru ca ea să se dezgheţe. Carnea tocată, cea de pasăre, precum şi fructele de mare sunt în siguranţă în frigider dacă le mai ţii o zi sau 2 după decongelare; carnea de vită, de porc sau de miel dezgheţată poate fi păstrată în frigider până la 5 zile.

Află cum se decongelează fructele şi legumele pe clicksanatate.ro.

Află cum se decongelează fructele şi legumele pe clicksanatate.ro.