Atenţie! Spanacul şi căpşunile au cea mai mare cantitate de pesticide

spanac jpeg

Primăvara este momentul în care piaţa se umple de culoare. Fructele şi legumele autohtone aşteaptă pe tarabe să fie cumpărate şi cosumate. Faptul că un produs este românesc nu înseamnă că este şi sănătos.

Odată luate fructele şi legumele de la piaţă, în ciuda spălării, acestea rămân toxice din cauza pesticidelor care nu sunt îndepărtate. Cercetătorii de la Universitatea din Ohio, SUA, au luat peste 36.000 de probe din produsele alimentare şi au observat că, după spălare, au rămas 178 de pesticide. Cel mai mare nivel de substanţe chimice a fost găsit în căpşuni, spanac, piersici, ţelină, struguri, pere, cireşe, roşii, cartofi şi ardei gras.

Căpşunile au conţinut ridicat de pesticide

În momentul testării, căpşunile au avut un conţinut cel puţin 20 de pesticide.

Alimentele cu cele mai puţine pesticide au fost: porumbul, avocado, ananasul, varza, ceapa, mazărea congelată, papaya, sparanghelul, mango, pepenii, vinetele, kiwi, pepenele galben, conopida şi grepfrutul. Doar 1% din probele de porumb dulce şi avocado au avut pesticide detectabile.

Află cum poţi înlătura pesticidele pe clicksanatate.ro.

Află cum poţi înlătura pesticidele pe clicksanatate.ro.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg