Avantaje şi dezavantaje ale cuptoarelor electrice

1 aragazuri5 jpg jpeg

Plita şi cuptorul sunt electrocasnice care nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie. Cele mai multe preparate necesită utilizarea acestor electrocasnice pe care de foarte mulţi ani oamenii le folosesc şi au devenit indispensabile.

Odată cu trecerea anilor, au apărut noi tipuri de alimentare care au permis utilizatorilor să folosească aparatura din bucătărie în siguranţă fără a fi expuşi la riscuri din cauza gazelor pe care aragazele clasice le utilizează. Noile modele de cuptoare gastronomie prezintă numeroase avantaje atât pentru pasionaţii de gătit cât şi pentru ce mai cunoscuţi bucătari din întreaga lume:

cuptoare gastronomie

Temperatura distribuită uniform

Pentru orice preparat este important ca temperatura să ajungă la acelaşi nivel pe toate părţile astfel încât să se coacă uniform şi să fie delicios. Faţă de clasicele modele pe gaz, acolo unde temperatura nu rămâne constantă pe toată perioada coacerii, cuptoarele electrice nu au zone calde şi reci. În acest fel nu mai este nevoie ca preparatul să fie mişcat de pe o parte pe alta.

Se va prepara eficient şi rapid la temperatura optimă, fără variaţii mari de temperatură. Este un avantaj foarte bun pentru preparatele care necesită o temperatură constantă pe care deschiderea uşii cuptorului le-ar fi afectat modul de gătire din cauza pierderii din temperatură.

Funcţii multiple de utilizare

Cei de la Techstore vin în ajutorul clienţilor cu modele de top ce permi utilizarea în siguranţă a cuptoarelor electrice. Acestea sunt echipate cu funcţii multiple de gătit. Faţă de un cuptor pe gaz, acestea oferă utilizatorului posibilitatea de a-şi seta temperatura dorită la care cuptorul ajunge foarte rapid. De asemenea se poate găti cu ventilaţie sau fără pentru circularea aerului cald în jurul mâncării, iar cuptorul se poate seta să se oprească automat.

Controlul temperaturii din interior

Orice cuptor electric are o precizie foarte bună a controlului temperaturii. În acest fel, preparatele nu mai necesită mutarea de pe o parte pe alta la câteva minute, timp în care prin deschiderea uşii s-ar pierde temperatura din interior. Se vor obţine preparate foarte gustoase datorită controlului precis al temperaturii. Pe lângă numeroasele avantaje ale acestor echipamente horeca disponibile pe site-ul celor de la Techstore.ro, sunt şi dezavantaje pe care orice utilizator e bine să le aibă în vedere pentru achiziţionare:

echipamente horeca

Nu se pot utiliza în timpul penelor de curent

Faţă de alimentarea pe gaz, cuptoarele electrice pot deveni inutile dacă zona în care stai este problematică din cauza penelor des de curent. Acest tip de cuptoare nu sunt dotate cu sisteme speciale care permit funcţionarea fără o alimentare bună la energia electrică. De asemenea, este posibil ca la realimentarea cu energie, cuptorul să nu îşi reia activitatea automat.

cuptoare

Alimentare la o instalaţie electrică cu putere mare

Un cuptor electric poate avea un consum de 2.000-3.000 W atunci când funcţionează la capacitate maximă. Pentru acesta ai nevoie de un circuit electric cu putere mare, dar şi o priză ce permite distribuirea unei astfel de puteri.