Borcane sparte, alarme pornite şi spionaj culinar, săptămâna viitoare la „Mama mea găteşte mai bine”

Cove si Horia Virlan(1) jpeg

Pe 6 aprilie va avea premiera noul show culinar de la Prima TV, „Mama mea găteşte mai bine”, unde gazde vor fi Cove şi maestrul Horia Vîrlan. Două echipe formate din tineri şi mamele lor luptă pentru premiul în bani pus la bătaie în fiecare ediţie, dar mai ales pentru ocazia de a spune cu mândrie „Mama mea găteşte mai bine”.

De luni până vineri de la ora 17.00, oameni obişnuiţi intră într-o competiţie sub presiune, din care nu lipsesc distracţia şi comentariile savuroase. Încă din primele ediţii vor fi sparte borcane, mamele vor apăsa butonul de panică şi vor declanşa alarma în platou, în timp ce adversarii vor comenta fiecare greşeală culinară, din „camera de spionaj”. Miza este mare, iar concurenţii nu se vor abţine în declaraţii. Mamele îşi împing de la spate copiii, participanţii se critică între ei, dar se şi distrează atunci când fac vreo boacănă. Şi pentru că totul se întâmplă contracronometru, Cove le dă participanţilor cel mai bun sfat. „Ştii care e primul ingredient pe care ar trebui să-l iei? S-o iei la fugă!”

Chiar din prima ediţie, de luni, 6 aprilie, primul concurent va sparge ghinionul odată cu borcanul de miere, lăsând şi echipa adversă fără un ingredient important. „E sabotaj!”, vor spune concurenţii, „Mai bine comanzi o pizza!”. Generaţiile se unesc în faţa presiunii, iar mamele au tot timpul ceva de zis. „Are două viteze: încet şi foarte încet”, „Zici că schimbă uleiul la maşină”, „Dacă nu te pricepi, de ce nu stai acasă”, „Arată de zici că-i lipici de pantofi!”, comentează specialistele. Dar nici cei tineri nu se lasă mai prejos în afirmaţii: „Dacă nu bubuie, înseamnă că mă descurc!”, „Puiul o să dea din aripi pe farfurie”, sau „De pe front, dacă vin, nu mănânc aşa ceva”, se dezlănţuie concurenţii.

Judecător va fi însă unul singur, iar maestrul Horia Vîrlan va avea o misiune grea. După ce va degusta mâncărurile pregătite sub presiune, unele mai crude sau prea condimentate, iar altele chiar delicioase, va decide cine poate spune cu mândrie „Mama mea găteşte mai bine”.