Brânza topită, adevărată otravă pentru organism

paste cu sos de branza topita jpeg

Obişnuieşti să mănânci la micul-dejun brânză topită sau şi mai rău îi faci copilului sandviciuri cu acest aliment? Atunci ar fi bine să citeşti acest articol pentru a afla cât de mult rău poate face organismului acest deliciu culinar.

Specialiştii în nutriţie spun despre brânză topită că este o adevărată otravă pentru organism. Pe cât este de gustoasă,pe atât este de nesănătoasă.

Cum se prepară Brânza topită conţine multe E-uri, apă şi grăsime. Grăsimea este în proporţie de 40% din întreg conţinutul acestui produs. Ea se obţine prin încălzirea uneia sau mai multor varietăţi de brânzeturi. Se adaugă săruri de topire: polifosfaţi şi citraţi.

Nu vi se pare nimic în neregulă până aici? Înseamnă că nu ştiţi că sărurile de topire reprezintă E-urile din acest aliment. Iată câteva dintre acestea: difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333). Parcă nu vă mai încântă aşa tare acest aliment. Nu-i aşa?

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro