Bucătarul-fenomen Jamie Oliver dezvăluie secretele unei fripturi suculente şi gustoase: ce tip de sare folosim ca să nu se usuce carnea

Omleta, Jamie Oliver jpeg

Bucătarul britanic Jamie Oliver a descoperit în anii de experienţă culinară cât de mult contează detaliile pentru a obţine preparate echilibrate şi extrem de gustoase. Lucru valabil şi pentru o friptură gătită perfect şi mai ales cu o aromă care îmbată simţurile.

Jamie Oliver oferă într-unul din clipurile postate pe contul său de YouTube sfaturi pentru pregătirea unei fripturi de vită la tigaie. Trucurile pe care le foloseşte garantează un rezultat delicios şi rapid, chiar dacă nu frigeţi carnea la grătar de cărbuni sau de lemne.

1. Jamie este de părere că o friptură bună de vită nu poate fi obţinută din felii subţiri de carne, aşa cum găsim de cele mai multe ori în supermarket. De aceea, bucătarul recomandă să mergem la o măcelărie şi să cerem bucăţi de carne de aproximativ două degete grosime.

2. Carnea trebuie scoasă din frigider cu o oră înainte de a fi pusă la fript. O carne rece pusă în tigaie imediat nu se va găti uniform şi se va usca, după cum explică Jamie.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro