Bucate moldoveneşti în „The Guardian”: plăcinte cu verdeţuri şi ou şi roşii fripte cu brânză şi usturoi
![placinta jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/5ddd67ea-d91e-46f1-ac19-b03321bfeb64/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Reţetele modoveneşti de plăcinte cu verdeţuri şi ou şi roşii fripte cu brânză şi usturoi au făcut înconjurul lumii. O jurnalistă de la „The Guardian”, cu ambele străbunici pe jumătate moldovence, a scris despre deliciile din Basarabia.
Olia Hercules, o jurnalistă de la publicaţia britanică „The Guardian”, a dus vestea delicioaselor plăcinte moldoveneşti cu verdeţuri şi ou şi a roşiilor fripte cu brânză şi usturoi peste tot în lume. Femeia se laudă cu două străbunici pe jumătate basarabence, de la care a învăţat câteva reţete culinare delicioase.
Plăcinte cu verdeţuri şi ou
Ingrediente aluat: - 250 de mililitri de lapte bătut - o jumătate de lingură de oţet - o jumătate de lingură de zahăr - o linguriţă de sare - 300 de grame de făină, plus încă puţină pentru pudrat - o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu