Bucuria gustului cu Pitt Leffer

pitt leffer jpeg

Cântăreţ şi... bucătar de ocazie. Petrică Lefter, alias Pitt Leffer, găteşte şi nu orice, ci mâncare sănătoasă! Dar numai când are timp. În rest, de acest aspect se îngrijesc, în egală măsură, mama şi mamaia lui.

Specialist în fripturi si în ciorbe

Am aflat că îi plac mult deserturile, aşa că ne-am dat întâlnire la „Zexe Cofeturi“, iar gazdă ne-a fost Ana-Maria Consulea. Sub privirile atente ale Anei, Pitt a făcut biscuiţi îmbrăcaţi în ciocolată, iar eu l-am descusut cu întrebări legate de viaţa lui şi de carieră. Ce mâncare îi place lui Pitt? Răspunsul a venit rapid: „A, sunt expert în fripturi. Am făcut prima friptură în adolescenţă şi mi-a ieşit atât de bună încât, de atunci, eu sunt cel care le face la petrecerile cu familia sau cu prietenii. Iar condimentele folosite sunt cele care le dau un gust deosebit. Am o reţetă specială pe care o recomand numai cu murăturile mamei“. Îmi mărturiseşte mai pe urmă că îi plac mult şi ciorbele „mai ales cele româneşti şi îţi pot spune că şi în ele am devenit expert“.

Pentru că ne-am întâlnit după Sărbătorile de Iarnă, l-am întrebat unde şi le-a petrecut. „Am fost acasă, la părinţi, în Axintele, judeţul Ialomiţa. Mama face nişte prăjituri de te lingi pe degete. Şi cozonacul, of, cozonacul ei pe care şi acum îl mănânc cu lapte şi care îmi aminteşte de sărbătorile copilăriei“, continuă el. Mai aflu că îi mai place şi mâncarea arăbească, mai ales humusul şi ayranul (băutură rece, făcută din iaurt gras, amestecat cu o cantitate egală de apă, câteva frunze de mentă, un praf de sare şi cuburi de gheaţă – n.n.). Între timp, Pitt şi Ana au copt deja biscuiţii şi îi trec prin ciocolată topită.

Melodii noi

Îl întreb de proiectele lui muzicale. „De Ziua Îndrăgostiţilor, pregătesc o surpriză. Fanii mei trebuie să ştie că lucrez în studioul de înregistrări nu la o piesă, ci la mai multe. Succesul internaţional al cântecelor pe care le-am lansat anterior m-a motivat să lupt în continuare, pentru a scoate piese şi mai bune care să intre, ca şi până acum, în topurile româneşti şi internaţionale. Melodiile «No lies» şi «Yamala» au avut succes din Europa până în America Latină“, continuă Pitt. Sunt curioasă să aflu ce face în timpul liber. „Când nu sunt în studioul de înregistrări am o mulţime de ocupaţii: grădinăresc, citesc, merg la filme, fac mult sport şi îmi place să călătoresc. Datorită muzicii, am avut ocazia să văd multe locuri frumoase. Studiile teologice m-au ajutat să înţeleg mult mai bine lucrurile cu adevărat importante din viaţă. Fără Dumnezeu nu putem face nimic! Familia, prietenii, carie­ra muzicală şi fanii sunt cele mai importante aspecte ale vieţii mele. Mă întrebi dacă am visuri? Normal că am! Dacă nu ar fi ele, nu am avea motive pentru care să trăim!“. Reţeta pe care a pregătit-o simpaticul meu interlocutor a fost, bineînţeles, un deliciu! M-am despărţit cu greu de Pitt, un tânăr extraordinar de talentat, cu o voce de aur şi pe care sper să o aud din ce în ce mai des!

Biscuiţi traşi în ciocolată

375 g făină 5 g praf de copt 200 g unt moale 150 g zahăr pudră 50 g zahăr brun 10 ml esenţă de cafea 2 ouă 1 praf sare

250 g ciocolată cu lapte

Freci untul cu zahărul pudră şi cu cel brun. Amesteci praful de copt cu făina şi cu sarea. Încorporezi în crema de unt ouăle, unul câte unul, esenţa de cafea şi amestecul cu făină, în ploaie. Din aluatul obţinut formezi biscuiţi pe care-i aşezi într-o tavă, în care ai întins hârtie de copt, şi o dai la cuptorul încins. Sunt gata când devin uşor arămii. Îi treci prin ciocolata topită şi îi laşi la uscat.

Mulţumim pentru ospitalitate Zexe Cofeturi, din Bucureşti, str. Olteţului nr. 30

text: Maria Belu

foto: Sorin StanaRecente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg