Buddy Valastro: Orice tort este însoţit de o provocare şi din fiecare avem ceva de învăţat

Buddy Valastro CakeBoss TLC jpeg

Torturile nu mai au secrete pentru celebrul chef patiser Buddy Valastro. Fie că prepară torturi sub formă de maşini, de animale sau torturi pentru ocazii speciale, fiecare desert care iese din mâinile lui este operă de artă şi toate pot fi degustate la cofetăria Carlo’s Bakery din New Jersey. Deşi este ocupat cu filmarea emisiunii „Regele cofetarilor“ de pe postul tv TLC, Buddy a avut timp şi pentru câteva intrebări.

  • Cum ţi-a schimbat emisunea „Cake Boss“ viaţa, dar şi modul de a lucra?

Fac emisiunea „Regele cofetarilor“ de aproape 10 ani, însă lucrez în industria patiseriei de când aveam 11 ani, deci de aproape 30 de ani, deoarece tocmai am împlinit 41 de ani. Emisiunea mi-a schimbat viaţa în multe feluri, în special în bine. Când am început emisiunea, am privit-o ca pe o oportunitate să pot transforma patiseria tatălui meu în una de renume. Însă, nu mi-am imaginat că va fi atât de bine primită de întreaga lume. Nu credeam că poate aduna familiile în faţa televizorului pentru o oră şi jumătate şi că oamenii pot rezona cu emisunea.

Acum sunt tatăl a patru copii sunt recunoscător pentru ceea ce am şi încerc să creez conţinut pentru emisiune care să-i inspire pe cei care ne urmăresc şi să se uite împreună cu copiii lor. În acelaşi timp, mă bucur că pot să ajut industria patiseriei.

  • Care tort ţi-a pus cele mai multe probleme şi de ce?

Au fost multe torturile care m-au pus în dificultate. Îmi aduc aminte că a trebuit să facem un tort cu un râu de ciocolată. A trebuit să combinăm trei fântâni de ciocolată pentru a face un râu şi a obţine efectul dorit. Fiecare tort este însoţit de o provocare şi din fiecare avem ceva de învăţat.

  • Soţia ta găteşte sau prepară dulciuri, mai ales că eşti un iubitor la mâncării?

Soţia mea găteşete cam 90% din mâncarea preparată acasă şi este un bucătar extraordinar. Nu pot să slăbesc, deoarece mâncarea ei este prea bună şi nu mă pot opri din mâncat.

  • Este uşor să lucrezi cu familia ta?

Lucrul în familie are atât părţi bune, cât şi părţi rele. Partea bună este că nimeni nu va munci mai sârguincios decât familia şi nimeni nu va mai fi atât de preocupat să nu se ardă blaturile. Problema este că, fiind atât de apropiaţi, este greu să priveşti acest lucru ca pe o afacere şi uneori avem dificultăţi şi provocări. Însă, dacă ar fi să aleg, prefer să lucrez cu familia, deoarece pun suflet în tot ceea ce fac. Se întâmplă să nu fim întotdeauna de acord, uneori ţip la ei. Mă supăr atunci când mă cert cu unii din cumnaţii mei şi încercăm întotdeauna să ne rezolvăm diferenţele.

  • Te consideri o celebritate?

Să fiu sincer, nu mă consider o celebritate. Sunt o persoană normală. Am aceeaşi prieteni de când eram tânăr şi ei nu consideră că m-am schimbat. Însă şi celebritatea are părţile ei bune. De exemplu, atunci când vreau să cumpăr bilete sau vreau să merg la un restaurant fără să fac rezervare, dar nu mai sunt locuri,  e de ajuns să spun cine sunt şi atunci lucrurile se rezolvă.