Cafea de top, creată de un barista român

Vlad Stefanescu barista jpeg

Iubitorii licorii ştiu cât de importantă este aroma ei, mai ales dimineaţa, pentru că ni le face mai frumoase şi mai parfumate. Pentru adevăraţii pasionaţi de cafea şi nu numai, Bristot a lansat în premieră pe piaţa din România Utopia, un blend de cafea pe gustul pasionaţilor.

cafea

Amestecul, pe care l-am degustat aseară, la evenimentul de lansare al noului sortiment, a fost creat de o echipă de seniori barista trainer, în cadrul competiţiei internaţionale World Barista Camp by ProCaffe Italia, ediţia din 2016. Vlad Ştefănescu (foto) şi Giannis Kladas sunt creatorii amestecului de cafea care a câştigat prestigioasa competiţie.

La evenimentul de aseară, barista Vlad Ştefănescu şi-a răsfăţat invitaţii cu cele mai delicioase cafele, dovedindu-şi îndemânarea în timpul preparării lor.

cafele

„Un blend de

cafea

este ca un parfum. Are note de bază, note de mijloc şi note de top. În funcţie de ce tip de experienţă vrei să oferi în timpul degustării cafelei, dar mai ales după, îţi alegi tipurile de cafea pe care vrei să le adaugi în compoziţia blendului. Infrastructura blendului Utopia are la bază, în proporţie de 40%, cafea de origine din Brazilia, regiunea Alta Mogiana. El îmbină gustul echilibrat cu un nivel perfect de aciditate, creând senzaţii care duc la experienţe extrasenzoriale“, ne-a mărturisit Vlad Ştefănescu, Senior Barista Trainer.