Care este secretul unei fripturi pregătite la tigaie: cel mai important detaliu de care trebuie să ţinem cont

friptura de porc jpeg

Cei care iubesc mâncarea bună, preocupaţi de detalii gastronomice, de la temperatură la ce anume să folosească în tigaie - unt sau ulei - vor încerca cu siguranţă următoarea reţetă de friptură preparată la tigaie.

J. Kenji Lopez-Alt, autorul c─âr┼úii ÔÇťThe Food Lab: Better Home Cooking Through ScienceÔÇŁ (n.r. Laboratorul de m├óncare: o mai bun─â metod─â de a prepara m├óncarea acas─â prin ┼čtiin┼ú─â), explic─â ├«n ce const─â succesul unei fripturi reu┼čite preparate la tigaie.

Lopez-Alt argumenteaz─â c─â sunetul produs de friptura din tigaie - un ┼čuierat puternic - st─â de fapt ├«n spatele pl─âcerii papilelor gustative. Acel sunet se pare c─â este indicatorul faptului c─â are loc reac┼úia Maillard, reac┼úie chimic─â ce face posibil─â "brunificarea" anumitor alimente. Reac┼úia Maillard a fost descoperit─â ├«n 1910 de chimistrul francez Louis Camille Maillard.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Cl─âtite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet ra╚Ť─â fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg