Care sunt cele mai bune fructe deshidratate

Organic Healthy Assorted Dried Fruit jpeg

Se conservă mai bine şi-şi păstrează timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Sunt un adevărat rezervor de fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete. De asemenea, fructele deshidratate dau savori inconfundabile preparatelor tale!

Stafidele – reginele deliciilor culinare

Sunt „reginele“ fructelor uscate.  Folosite în bucătărie de când lumea, au utilizări extrem de variate. Cu un aport energetic de 285 calorii/100 de grame, pot fi folosite atât în deserturi, cât şi în mâncăruri sărate. Garnisesc frumos salatele, acompaniază elegant brânza de capră, dau o notă aparte mâncărurilor cu orez sau cuşcuşului, strălucesc în compoziţia checurilor sau a fursecurilor. Sunt ingrediente folosite în băturile de casă, precum cvas, socată ori ceai aromat.

Rezistă bine la gătire şi pot fi înmuiate înainte de folosire. Se armonizează bine cu alte condimente  ca anasonul, cuişoarele, coriandrul, scorţişoara şi curcuma.

De asemenea, stafidele sunt o excelentă sursă de vitamine şi fibre, favorizând digestia. Sportivii le consumă fără reţinere, fiincă au efect energizat, tonic şi antioxidant. Studiile arată că un consum moderat de stafide previne acumularea de grăsime abdominală.

Caisele – preferatele bucătăriei marocane

Sunt aliatele persoanelor cu o viaţă activă, fiind o excelentă sursă de energie (270 calorii/100 g), de fier şi de cupru. Sunt bogate în vitramine şi în fibre – acestea scăzând riscul apariţiei cancerului de colon.

Pasionaţii de gastronomie sunt de părere că cele mai bune caise uscate vin din Turcia. Sunt ingrediente excelente în deserturi, tăiate bucăţele, dau savoare iaurturilor şi brânzei albe. Acompaniază excelent migdalele şi ghimbirul, în diversele combinaţii dulci. În bucătăria orientală, în special în cea marocană, sunt folosite în cuşcuş sau în preparatul numit tajine. Ca să dai un gust deosebit salatelor tale, adaugă şi bucăţi de caise uscate!

Ananasul – taie foamea

Aportul său energetic e moderat (250 calorii/100 g) şi, la fel ca mărul, dă o senzaţie durabilă de saţietate. Are conţinut mare  de bromelaină  – o enzimă cu efecte benefice antidurere, antitumorale şi de fluidizare a circulaţiei sângelui. E bogat în vitamina C şi are efect antioxidant. Ananasul deshidratat poate fi consumat ca atare, precum şi în prepararea unor deserturi diverse sau produse de patiserie. Decorează frumos torturile şi prăjiturile. Se foloseşte şi în ceaiurile aromatizate, în combinaţie cu rooibos (ceai roşu sud-african),  ghimbir sau cu piersici şi coajă de lămâie.

Merişoarele – leac natural contra infecţiilor

Sunt folosite în special la prepararea băuturilor de casă, a sucurilor, sosurilor, sosurilor chutney, oţetului, precum şi în dulceţuri, compoturi sau... muştar. Nu pot lipsi din prăjituri, torturi, checuri, salate de fructe şi îngheţate. De asemenea, ajută şi la aromatizarea ceaiurilor.

Ca şi fructele de goji, sunt cele mai bogate în compuşi antioxidanţi şi în vitamina C – cu rol de protecţie împotriva cancerului, maladiilor cardiovasculare şi legate de îmbătrânirea prematură. Protejează aparatele digestiv şi urinar de diversele infecţii bacteriene. Au o valoare energetică de 300 calorii/100 g.

Smochinele – hrana atleţilor

Cu  valoare energetică de 300 calorii/100 g, sunt folosite în bucătărie din cele mai vechi timpuri. Este un fruct des menţionat în mitologiile diverselor popoare, alături de curmale, măsline şi stafide. Platon spunea, despre smochinele uscate, că sunt hrana de bază a atleţilor. Sunt benefice pentru inimă, oase şi muşchi.

Pot fi consumate ca atare, în deserturi şi în preparate orientale, precum cele marocane (tajine cu carne de miel şi smochine).Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg