Care sunt cele mai bune oale şi tigăi pentru gătit

6786663   set of frying pans with pepper decoration jpeg

Din cupru sau din ceramică? Din sticlă sau din oţel inoxidabil? Acestea sunt dilemele gospodinelor când trebuie să cumpere oale şi tigări pentru gătit. Iată avantajele şi dezavantajele acestora, în funcţie de vasele din care sunt fabricate.

Din oţel inoxidabil

Pe lângă faptul că nu sunt scumpe, în vasele din oţet inoxidabil poţi găti orice aliment deoarece sunt dintr-un material nonreactiv. În plus, pot fi curăţate fără probleme în maşina de spălat vase şi au o perioadă de utilizare îndelungată.  Un dezavantaj îl constituie faptul că se pot arde cu uşurinţă, deoarece nu distribuie căldura uniform. Înafară de aceasta, se încing repede şi se răcesc în scurt timp după ce au fost luate de pe foc, aşadar nu păstrează mâncarea caldă mai mult timp.

Din cupru

Sunt considerate printre cele mai sănătoase vase pentru gătit. În plus, distribuie căldura uniform, iar din acest motiv ingredientele se gătesc în acelaşi timp, fără să se ardă. Printre dezavantaje se numără faptul că, atunci când sunt gătite alimente alcaline sau acide, acestea pot împrumuta gust metalic. Alimentele deschise la culoare, cum sunt ouăle, îşi pot schimba culoarea în contact cu cuprul.

Din aluminiu

Nu sunt grele, distribuie căldura uniform şi nu sunt nici scumpe. Însă, la fel ca şi cele din cupru, în ele nu este recomandat să găteşti alimente alcaline şi acide. O soluţie la această problemă, ar fi să cumperi vase din aluminiu anodizat, acestea fiind de o calitate mai superioară, chiar dacă sunt mai scumpe decât cele din aluminiu simplu.

Din sticlă

Sunt recomandate pentru gătirea alimentelor la cuptor, deoarece permite gătirea uniformă, mai ales atunci când sunt acoperite. Sunt uşor de curăţat şi poţi găti aproape orice ingredient în ele. Un avantaj îl constituie faptul că sunt grele.

Din ceramică

Se numără, de asemenea, printre cele mai sănătoase vase în care poţi găti. Un dezavanataj îl constituie faptul că pot fi folosite mai ales la cuptor. De asemenea, se încing foarte tare şi păstrează căldura mai multă vreme, iar din acest motiv mâncarea se poate arde cu uşurinţă.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg