Cârnăciorii, periculoşi pentru siluetă

carnaciori infasurati in bacon jpeg

Mezelurile se numără printre produsele alimentare la mare căutare. Indiferent ce fel de mezeluri alegi să mănânci, ţine cont de riscurile pentru sănătate, dar şi de numărul de calorii pe care le au.

Le mănânci cu poftă, dar nu ştii ce conţin cu adevărat. Mezelurile

 

sunt lipsite de o parte din substanţele nutritive, având în acelaşi timp un conţinut ridicat de sare, grăsimi şi conservanţi.

La crearea mezelurilor se foloseşte carne de porc, de vită, condimente, aditivi funcţionali cum ar fi proteina de soia şi caragenul, punându-ţi sănătatea în pericol.

Potrivit cercetătorilor Asociaţiei Pro Consumatori, parizerul are cele mai multe substanţe chimice. Conţine 80% slanină şi şorici de porc, 10% carne de pasăre dezosată mechanic, îin care intră oase măcinate.

Parizerul conţine în concentraţii ridicate, piele, tendoane şi cartilagii. Pielea apare pe etichetă ca şi ingredient separat, însă tendoanele sunt conţinute de carnea dezosată mecanic, adică resturile de pe oase. Statisticile arată că mezelurile favorizează apariţia cancerului, dacă sunt consumate constant.