Carne de porc sau de viţel? Care e mai sănătoasă?

carne afumata jpeg

Carnea albă, slabă este foarte hrănitoare. În ceea ce priveşte carnea de porc, aceasta constituie 38% din producţia mondială de carne. Cele mai fragede şi sănătoase porţiuni sunt fileul, cotletul şi pulpa. Carnea de viţel este considerată carne albă, cu toate că vitele au de obicei carne roşie. Haideţi să vedem cât de sănătoase sunt pentru organism aceste tipuri de carne!

Carnea de porc este mai sănătoasă decât carnea albă Carnea de porc este o excelentă sursă de vitamina B6 şi B12, de proteină, tiamină, niacină, riboflavină, seleniu, fosfor, potasiu şi zinc şi o sursă bună de acid pantotenic, fier şi magneziu. Specialiştii susţin că o friptură de porc este mult mai sănătoasă decât un copan de pui sau un peşte gras. Trebuie doar să aveţi grijă cât mâncaţi. Ca orice produs, şi carnea de porc consumată în exces nu vă va pica foarte bine la stomac.

Carnea de viţel este o sursă bogată de vitamine

Carnea de viţel este bogată în vitaminele B6 şi B12, în proteine, niacină, riboflavină, zinc, fosfor, seleniu şi potasiu. De asemenea, carnea de viţel conţine şi acid pantotenic, magneziu şi cupru.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro