Carte cu reţete tradiţionale româneşti

365+1 RETETE ROMANESTI coperta indd jpeg

Bucătăria românească este plină de arome, iar reţetele vechi s-au transmis din generaţie în generaţie şi sunt la fel de apreciate şi astăzi cum erau acum 100 de ani.

Pentru a te bucura de cele mai apetisante reţete, fie că sunt sărate sau dulci, Maria Cristea Şoimu a reunit cele mai gustoase preparate în cartea „365+1 Reţete Româneşti“. Cartea de bucate va apărea vineri, 17 noiembrie, împreună cu revista „Click! Poftă Bună“, la preţul special de 14,99 lei.

Cartea este împărţită în 12 capitole, în funcţie de lunile anului, iar reţetele au ingrediente specifice acelei perioade, pentru a obţine cele mai delicioase mâncăruri.

„Vreau să spun că, în privina mâncarii şi a hranei, niciun popor nu renunţă la ceea ce mănâncă în fiecare zi. Nici măcar pentru bucătăria franţuzească! Dar fiecare popor în parte oferă turiştilor, curioşilor sau specialiştilor în domeniu tot ceea ce are mai bun. Ce oferim noi? Mâncare minunata, făcută cu pricepere din ceea ce creste pe pământul unde vieţuim; vin din podgoriile risipite pe dealurile încălzite de soare din toate regiunile ţării; ţuică din fructe, pâine din grâu, secară şi orz - cereale străvechi cultivate de strămosii noştri cu mii de ani în urmă; lactate de la ovinele şi cornutele crescătorilor autohtoni; peşte din apele care străbat ţara de la un capăt la altul. Şi atâtea alte „nimicuri“: fructe, ouă, carne de pasări crescute în curte, flori, zâmbete şi acel „fiţi bineveniţi pe la noi“ - salutul pentru regii pământului. Am vrut să spun cititorilor mei că bucătăria românească este un univers atât de vechi, încât rămâne mereu modern şi că universul acesta poate rămâne atractiv câtă vreme iubim ceea ce avem şi ne întoarcem cu gândul la mâncarea de acasă oriunde am călători în lume“, a declarat Maria Cristea Şoimu, autoarea cărţii.

image