Cartoful, legumă şi medicament

cartofi jpeg

Una dintre cele mai consumate legume, nelipsit din casele românilor, cartoful pare a se bucura de adevărate efecte terapeutice pentru organismul uman.

Deşi nu au existat dintotdeauna pe pământul românesc, cartoful este extrem de versatil şi se pot transforma cu uşurinţă într-un fel delicios de mâncare.

În plus are avantajul că se găseşte uşor pe tot parcursul anului, este ieftin şi poate fi combinat cu foarte multe alte alimente.

Însă calităţile sale nu sunt doar culinare, un cartof ras poate face minuni îna fecţiuni precum: abcesul dentar, acidoză, afecţiuni ale sistemului digestiv şi ale ficatului, arsuri, artritism, blocaj urinar, constipatie, crampe abdominale, crăpături ale pielii, dezechilibre nutriţionale, diabet, flegmoane, furuncule, gastrita,hemoroizi, insomnie, intestine lezate, nevralgii, obezitate, panaritiu, reumatism, sciatica, tuse nervoasa, ulcer gastric si duodenal.

Reduce nivelul glicemiei

Dacă diabetul îţi dă bătăi de cap atunci poţi apela la gustosul cartof, ce este indicat a se consuma  copt fie în cenuşă fie la cuptor. În felul acesta nu îşi va pierde calităţile sale nutritive şi ajută la reducerea glicemiei din sânge, contribuind în acelaşi timp la eliminarea acidului uric din organism. Astfel combate cu succes problemele apărute din cauza reumatismului, şi ajută la detoxifierea organismului datorită nivelului d epotasiu de care se bucură.

Reducând glicozuria acesta va ameliora starea generală şi va contribui la revitalizarea ţesuturilor, favorizând totodată şi procesul de cicatrizare.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro