Castanele pun sângele în mişcare

castane jpeg

Arbore cu o longevitate uimitoare, ce ajunge la 1000 de ani, castanul îţi poate fi de folos în tratarea mai multor boli, printre care reumatismul şi varicele. Atât fructele, cât şi frunzele castanului intră în componenţa unor remedii cu beneficii diverse.

Tratează varicele

Datorită unei substanţe care intensifică fluxul sangvin, pe nume escină, castanul s-a dovedit a fi de ajutor în cazul varicelor, al flebitei şi al ulcerelor varicoase. Poţi face o tinctură din 250 g de castane cu coajă şi 1 litru de alcool, pe care o laşi la macerat 2 săptămâni. Strecoară tinctura într-o sticlă şi ia zilnic 10-15 picături diluate în 50 de ml apă fiartă şi răcită, cel puţin o lună.

Reglează circulaţia sângelui

Graţie conţinutului redus de sodiu, castanele comestibile sunt indicate în dieta persoanelor cardiace şi a celor cu boli de rinichi. Pot fi consumate săptămânal, sub formă de piure. De asemenea, pentru cei care se confruntă cu o circulaţie periferică deficitară, castanul sălbatic este ideal pentru prevenirea afecţiunilor venelor, precum înfundarea lor în zona braţelor, picioarelor şi a mâinilor.

Baia de picioare cu frunze de castan întăreşte vasele de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia. Amestecă 15 g de frunze de castan mărunţite, 10 g de frunze mărunţite de urzică şi 10 g de cimbru. Pune 2 linguriţe de amestec de plante la 1 litru de apă fiartă. După ce dă în clocot, lasă infuzia să se răcească şi adaugă 12 linguriţe la 4 litri de apă pentru baie.

Află mai mult despre beneficiile castanelor pe clicksanatate.ro

Află mai mult despre beneficiile castanelor pe clicksanatate.ro