Cât de des ar trebui să cureţi frigiderul şi care sunt cele mai bune metode

1601p129 anatomy healthy fridge 0 jpeg

Frigiderul este obiectul care funcţionează non stop, iar igiena dinăuntrul lui este foarte importantă pentru alimentele pe care le depozitezi. Frigiderul trebuie curăţat zilnic dacă a curs ceva pe rafturi, dacă există resturi de alimente începute sau alterate. De asemenea, dacă vrei să decongelezi ceva, lasă alimentul într-un bol în frigider, şi nu direct pe raft.

Uşile, marginile şi partea de deasupra frigiderului se şterg săptămânal cu o lavetă umedă şi cu detergent de vase. De asemenea, există şi spray-uri special pentru exteriorul frigiderului, mai ales suprafeţele sunt argintii.

O dată la ceva timp este bine să cureţi uşile garniturilor cu apă caldă şi detergent de vase. De asemenea, periodic, scoate alimentele şi depozitează-le corespunzător, aruncă alimentele alterate sau pe care nu le mai foloseşte.

Scoate rafturile şi spală-le, apoi clăteşte-te şi usucă-le înainte să le bagi înapoi.

Pentru interiorul frigiderului poţi folosi şi bicarbonat de sodiu şi apoi să cureţi cu un serveţel uscat. În ceea ce priveşte congelatorul, poţi urma aceiaşi paşi. Dacă ai un congelator care nu se dezgheaţă automat, poţi pune în interior vase cu apă caldă pentru eliminarea bucăţilor de gheaţă.

Pentru a elimina mirosul din frigider folosiţi o soluţie din 2 linguri de bicarbonat de sodiu şi 1 litru de apă caldă. De asemenea este eficientă şi o soluţie dintr-o cană de oţet şi 3 litri de apă. Ştergeţi cu această soluţie interiorul frigiderului.