Cât de des este bine să mănânci cartofi pe săptămână

Cartofi jpeg

Persoanele care obişnuiesc să mănânce de mai mult de trei-patru ori pe săptămână cartofi riscă să sufere de hipertensiune arterială, atenţionează oamenii de ştiinţă americani în urma unor cercetări recente.

Bine de ştiut este că predispoziţia pentru această afecţiune este valabilă indiferent dacă este vorba de consumul de piure, de cartofi prăjitţi, sub formă de chipsuri sau dacă sunt pregătiţi la cuptor.

Şi asta deoarece cartoful se numără printre alimentele care au un indice glicemic crescut, iar carbohidraţii şi amidonul din conţinut se transformă rapid în zahăr, ceea ce duce la creşterea nivelului glicemiei.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg