Cât de mari ar trebui să fie porţiile de mâncare pe care le consumăm: câtă ciocolată avem voie să savurăm fără să ne facem griji pentru siluetă

portie mancare jpeg

Când ne este foame, avem tendinţa să ne punem în farfurie mai mult decât avem nevoie pentru a ne sătura. Deşi nu ne place să recunoaştem, o porţie în plus de cartofi prăjiţi sau mai multă ciocolată pot avea un cuvânt greu de spus în privinţa siluetei, dar şi a sănătăţii noastre.

Obezitatea este o problemă reală în zilele noastre, afectând peste 20 la sută dintre românii cu vârsta peste 18 ani, conform studiului epidemiologic „Obezitatea în România (ORO) - Prevalenţa obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România”, lansat de Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii anul trecut.

Obezitatea în România este mai frecventă la bărbaţi afectând 23 la sută dintre aceştia, faţă de 20,3 la sută dintre femei, şi la persoanele mai înaintate în vârstă, iar regiunea unde este cel mai des întâlnită e Moldova, cu o pondere de 23,8 la sută, faţă de media naţională de 21,3 la sută.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro