Cât de mult contează ora la care mănânci anumite alimente?

79891 xl jpeg

Sportivii, în special, îşi plănuiesc cu mare atenţie orele la care mănâncă alimentele cu conţinut bogat de proteine, carbohidraţi şi grăsimi, tocmai pentru a beneficia din plin de valoarea lor nutritivă. De asemenea, persoanele aflate la dietă consumă unele alimente la ore foarte exacte, fie în prima parte a zilei, fie în a doua, pentru a respecta dieta pe care o urmează. 

Însă, nu toţi experţii în nutriţie sunt de acord cu aceste reguli alimentare, deşi studiile efectuate au oferit rezultate surprinzătoare.

Planificarea alimentară şi efortul fizic

Persoanele care merg la sală obişnuiesc să consume un shake proteic cu câteva minute înainte de terminarea antrenamentului. În acest mod ei îşi programează aportul de proteine pe care organismul îl asimilează.

Se consideră că orele fixe la care se consumă proteinele ajută la echilibrarea nivelului de insulină, care ajută la pierderea în greutate şi la formarea muşchilor.

De exemplu, pentru creşterea nivelului de insulină poţi mânca o masă bogată în carbohidraţi şi proteine chiar înainte sau imediat după un exerciţiu fizic intens.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro