Cât de mult influenţează apetitul culorile alimentelor

legume jpeg

Culoarea alimentelor pe care le alegi stimulează pofta de mâncare sau nu. Află ce nuanţe scad apetitul şi de ce sunt mai sănătoase cele pe care de obicei le evităm!

Potrivit unui studiu publicat în revista online „Scientific Reports“, creierul uman este mai atras de o anumită culoare a alimentelor. Între roşii şi spanac ce ai alege? Potrivit studiului, tindem să optăm pentru culoarea roşie în detrimentul celei verzi. De unde această atracţie instinctivă?

Oamenii de ştiinţă au rugat mai mulţi voluntari să aleagă între legume de culoarea roşie sau verde. Concluzia a fost că produsele de culoarea roşie au stimulat mai mult creierul, care le-a asociat cu un aport satisfăcător de proteine şi de energie.

Nici alimentele de un verde închis nu au fost complet ignorate, în timp ce produsele foarte deschise la culoare au fost asociate cu alimente sărace în substanţe nutritive.

Albastrul, ocolit de cei mai mulţi

Totuşi, verdele nu este cea mai neatractivă nuanţă, când vine vorba de hrană, ci albastrul. Se pare că omul a dezvoltat un instinct primar din a se feri de produsele albastre (cum ar fi murele), pe care, din cele mai vechi timpuri, le-a catalogat ca fiind periculoase, otrăvitoare.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro