Cât de sănătos este cartoful crud?

cartofi jpeg

Cartoful este una dintre legumele nelipsite din bucătăria autohtonă. Însă ştii ce beneficii are această legumă pentru sănătatea ta dacă o consumi în stare crudă?

Cartoful şi-a câştigat treptat renumele de bază a alimentaţiei românilor, fiind de nelipsit din cămară, găsindu-se cu uşurinţă în pieţe, magazine şi mai ales în restaurante de ce nu.

Dacă vrei să te bazezi pe el pentru a te menţine în formă, atunci este recomandat să renunţi la prăjirea lui.

Mai ales că adepţii stilului raw vegan şi pe alocuri chiar şi vegetarienii afirmă despre această legumă că sucul ei în stare crudă este un real ajutor pentru diverse boli.

Cartoful, sursă de vitamine

Pentru a te bucura de conţinutul său vitaminic este necesar să uiţi de prăjirea porţiei de cartofi, deoarece prin acest procedeu se pierd foarte multe substanţe nutritive.

Bogaţi fiind în vitaminele A, C, E, PP, la care se adaugă complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B12) dar şi acidul folic, cartofii pot juca un rol important în alimentaţia ta.

Chiar dacă marea majoritate a oamenilor fug de consumul de cartof din cauza conţinutului de amidon, consumaţi în mod corespunzător sunt o bază  alimentaţiei sănătoase, tocmai pentru aportul mare de vitamine şi minerale.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro