Câtă carne e bine să mâncăm

carne inghetata jpeg

Friptură la grătar ori la cuptor, cotlete de porc, pulpe de pui sau preparate din vită, mezeluri şi afumături, frumos aşezate pe un platou. Sunt doar câteva variante care se regăsesc pe mesele românilor. Pentru a-ţi menţine sănătatea, evită consumul excesiv de carne roşie.

Un consum mare de carne roşie este asociat cu boli precum cancerul colorectal şi cele de inimă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat cărnurile procesate (mezelurile) ca fiind cancerigene. Iar majoritatea studiilor arată că un consum scăzut de carne roşie înseamnă, de fapt, o stare mai bună de sănătate.

Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului recomandă limitarea consumului de carne roşie la nu mai mult de 455 g (greutatea preparatului gătit) pe săptămână şi evitarea în totalitate a cărnurilor procesate şi a mezelurilor.

Fără excese!

Proteinele de origine animală, spun medicii nutriţionişti, sunt o sursă principală de substanţe nutritive de care oamenii au nevoie. Printre aceste substanţe hrănitoare se numără zincul, magneziul, complexul de vitamine B şi fierul – în cazul ultimului element, femeile au mari deficienţe.

Fierul din surse de origine animală precum carnea de vită, de miel şi organe este de departe mult mai biodisponibil (viteza cu care este absorbit în organism) decât fierul din surse vegetale.

Află când devine carnea nocivă pe clicksănătate.ro.

Află când devine carnea nocivă pe clicksănătate.ro.