Ce alimente au un puternic efect afrodisiac

alimente cu efect afrodisiac jpeg

Se pare că zicala „Dragostea trece prin stomac“ este adevărată din mai multe puncte de vedere. Există alimente care activează dorinţele erotice mai rapid ca celelalte, acţionând ca nişte adevăraţi stimuli ai pasiunii. Iată ce trebuie să incluzi mai des în meniu, pentru a te bucura de efectul lor afrodisiac.

Ciocolata

Ciocolata cu un conţinut mare de cacao sau ciocolata neagră este cunoscută încă din Antichitate ca având un puternic efect afrodisiac. Aceasta conţine arginină, compus ce stimulează circulaţia sângelui şi secreţia de endorfine, cunoscute ca fiind „hormonul fericirii“. Ciocolata mai conţine şi teomobrină, un excitant al sistemului nervos şi un stimulent al miocardului.

Usturoiul

Dacă nu te-ai fi gândit niciodată să asociezi usturoiul cu creşterea dorinţei şi a pasiunii, ei bine, află că te-ai înşelat. Usturoiul nu doar că stimulează circulaţia sângelui, acesta creşte şi sensiblitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, are un efect tonic asupra organismului, reglând totodată sistemul endocrin. Acesta este de un real ajutor şi în probleme precum impotenţa, acţionând ca un adevărat tratament.

Avocado

Printre nenumăratele beneficii pe care fructul de avocado le oferă sănătaţii, se numără şi creşterea libidoului şi a dorinţei. Bogat în vitamina E, B şi potasiu, consumul fructului contribuie la producerea de estrogen, magneziu şi alţi hormoni care ajută lubrifierea. Nu de mult, catolicii îi interziceau consumul, datorită formei sale, pe care o considerau obscenă.

Bananele

Bananele ajută la eliberarea serotoninei în organism, hormon ce creşte buna dispoziţie şi calmează sistemul nervos. Hinduşii le considerau chiar un simbol al fertilităţii, consumul acestora stimulând apetitul sexual. Bananele mai conţin şi potasiu, mineral ce întăreşte musculatura şi reglează nivelul zahărului din sânge.

Sparanghelul

Stimulează secreţia de testosteron, hormon ce joacă un rol cheie în funcţionarea normală a organismului, din punct de vedere sexual. Conţinutul de fibre, potasiu, vitamina B6, A, C, dar şi de acid folic, îl fac un excelent stimulator al producţiei de histamină, ce contribuie la creşterea dorinţei.

Ardeiul iute

Are un conţinut bogat de capsaicină, substanţă ce stimulează terminaţiile nervoase şi accelerează pulsul. Ardeiul iute ajută la eliberarea endorfinelor, răspunzătoare pentru producerea senzaţiei de plăcere şi fericire.

Migdalele

Au un conţinut ridicat de vitamina E, magneziu şi fibre, care îmbunătăţesc starea generală a organismului şi cresc rezistenţa la efort. Migdalele sunt bogate şi în zinc, mineral ce intensifică hormonii sexuali masculini şi cresc libidoul, în timp ce conţinutul de seleniu ajută în problemele legate de infertilitate.

Busuiocul

Stimulează fertilitatea şi atracţia sexuală, inducând o stare de bună dispoziţie. Având un puternic efect afrodisiac, busuiocul va condimenta la propriu şi la figurat o masă copioasă.