Ce alimente îţi îmbunătăţesc vederea

Toată lumea ştie că pentru a avea o vedere ageră trebuie să nu ne lipsească din dietă morcovii, legume extrem de bogate în betacaroten. Există însă şi alte alimente care ne îmbunătăţesc vederea.
Gălbenuşul
Acesta conţine din plin antioxidanţi şi zinc, compuţi care au un rol esenţial în prevenirea afecţiunilor oculare specifice înaintării în vârstă.
Laptele degresat
Laptele degresat este unul dintre alimentele care previne degenerarea maculară, o afecţiune oftalmologică gravă care afectează vederea centrală. Ce face acest aliment atât de puternic încât să ţină la distanţă o astfel de boală? Răspunsul este simplu: conţinutul lui ridicat de vitamina D.
Migdalele
Şi migdalele, care conţin din plin vitamina E, încetinesc evoluţia deteriorării vederii care are loc, de obicei, odată cu înaintarea în vârstă. Aşa că, este recomandat să mănânci câte un pumn de migdale de 2 ori pe săptămână.