Ce alimente se păstrează la frigider şi care la temperatura camerei

frigider jpeg

Ştiai că unele alimente pe care le punem în coşul de cumpărături este mai bine să le ţinem la temperatura camerei şi nu la frigider? Îţi spunem în rândurile de mai jos care sunt acestea şi cum este ideal să le păstrezi!

Roşiile Nu puţine sunt persoanele care obişnuiesc să pună roşiile în sertarul cu legume din frigider. Cu toate acestea, dintre toate legumele ele chiar nu trebuie ţinute la temperaturi reduse cum sunt cele din frigider, mai ales că aerul rece le opreşte procesul de coacere, dar le poate modifica şi gustul.

În plus, temperaturile mai mici pot afecta textura legumei, ceea ce face ca ele să devină mult mai moi. Cel mai bun loc unde să ţii roşiile este pe blat/masă în bucătărie, într-un castron de sticlă.

Busuiocul

Deşi ai crede că busuiocul proaspăt se menţine mai mult timp verde şi îşi păstrează aroma în frigider, specialiştii în nutriţie sunt de altă părere.

În frigider mirodenia nu numai că absoarbe mirosurile celorlalte alimente din jur, dar poate „împrumuta“ din aroma ei. Ideal este să păstrezi busiocul într-un pahar cu apă rece în bucătărie sau să apelezi la numeroasele metode de congelare de pe internet.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro