Ce aragaz să alegi pentru a obţine rezultate excelente în bucătărie

1 clickpoftabuna aragaz jpg jpeg

Dacă eşti pasionat de gătit, atunci cu siguranţă eşti dispus să investeşti o sumă mare de bani în achiziţionarea aragazului. Iar asta deoarece eşti conştient că de performanţele acestuia depind rezultatele pe care le vei obţine în bucătărie, aşa că îţi doreşti ca aragazul să îţi fie un partener de încredere ori de câte ori pui în practică o nouă reţetă.

În acest articol îţi prezentăm care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le urmăreşti atunci când îţi cumperi un aragaz, astfel încât alegerea făcută să fie cât mai reuşită. Iată care sunt acestea:

aragaz

Alimentarea aragazului

Pentru început, va trebui să ai în vedere tipul de alimentare a aragazului iar asta deoarece, după cum bine ştii, aragazul poate funcţiona fie cu energie electrică sau fie cu gaz. Fiecare tip de combustibil în parte prezintă atât beneficii cât şi dezavantaje. Va trebui să iei în calcul fiecare avantaj şi dezavantaj, dar să nu uiţi nici de propriile preferinţe în materie de gătit.

Dacă gazul este mai ieftin şi asigură o încălzire rapidă, marele său dezavantaj este lipsa constanţei, precum şi faptul că nu încălzeşte vasul în mod uniform. Aragazurile electrice nu prezintă aceste probleme, însă în schimb se pot dovedi a fi foarte costisitoare din punct de vedere al consumului, chiar dacă vor oferi un număr mult mai mare de funcţii şi tehnologii.

Capacitatea şi performanţele cuptorului

Dacă eşti pasionat de gătit, cu siguranţă iubeşti preparatele gătite în cuptor. Este un mod minunat de a găti, sănătos, uşor şi totodată spectaculos. De aceea, sigur îţi vei dori să ai parte de performanţe cât mai înalte din partea cuptorului cu care aragazul ales este dotat.

Şi în cazul cuptorului ar trebui să oferi atenţie modului în care este alimentat, din acest punct de vedere energia electrică dovedindu-se o alegere mult mai înţeleaptă.

În plus, va trebui să poţi alege cu uşurinţă temperatura, într-un mod cât mai precis, modul în care se face distribuirea căldurii precum şi posibilitatea folosirii unui ventilator. Toate aceste caracteristici se vor dovedi a fi de mare ajutor în timpul gătitului!

Design

Pasionaţii de gătit pun preţ nu numai pe dotările pe care o bucătărie le pune la dispoziţie, ci totodată ţin cont şi de designul acestuia. Astfel, pe lângă funcţionalitate, decorul din bucătărie este la fel de important, iar de aceea nu poţi ignora aspectul electrocasnicelor pe care le cumperi.

Astfel, ar trebui să te asiguri că aragazul pe care îl cumperi se încadrează bine în decorul bucătăriei tale, întocmai pentru a te bucura cât mai mult de timpul petrecut in bucătărie.

Funcţiile din dotarea aragazului

Un aragaz nu trebuie să fie neapărat clasic şi lipsit de funcţii şi tehnologii utile. De aceea, acesta reprezintă un alt detaliu pe care să îl ai în vedere atunci când îţi cumperi un nou aragaz. De exemplu, un timer se va dovedi a fi de mare ajutor în timpul gătitului, iar aprinderea electrică se va dovedi, la rândul său, de mare ajutor.

Sunt doar câteva exemple de funcţii ce te vor ajuta în timpul gătitului, iar cu cât aragazul ales este mai dotat din acest punct de vedere, cu atât confortul va creşte, iar rezultatele obţinute vor fi mai spectaculoase.

Acestea sunt aşadar câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îţi cumperi un aragaz. Intră pe Demax.ro şi alege modelul care te încântă cel mai mult.