Ce pericole pentru sănătatea ta aduce carnea de pui din comerţ

pui la tigaie jpeg

Din păcate industria alimentară a revoluţionat modul de creştere al animalelor. Dacă şi tu obişnuieşti să consumi carne de pui din comert este bine să ţii cont de sfaturile din acest articol pentru a nu-ţi pune sănătatea în pericol atunci când o găteşti.

Dacă prin anii 50 un pui creştea în aproximativ 70 de zile acum el creşte în 48 de zile. Această creştere rapidă aduce foarte multe dezavantaje sănătăţii tale, deoarece structura cărnii a fost modificată în laborator astfel încât structura ei să aibă o culoare mai albă şi o dimensiune de două ori mai mare decât este normal. Astfel s-a creat în America, Consiliul Naţional al Puiului, unde a apărut planificarea la anumite standarde pentru a schimba consistenţa puiului de găină prin metode precum incubarea, creşterea, hrănirea, ambalarea, procesarea şi apoi vânzarea sa. Totul pentru a creşte profitul vânzărilor.

Oamenii se uită tot mai des la cantitate decât la calitate, astfel reuşindu-se o creştere spectaculoasă a acestei industrii.

Aspectul cărnii îţi arată cum a fost crescut puiul

Sigur ai cumpărat şi tu cel puţin odată piept de pui din comerţ. Poate că nu ai acordat atenţia cuvenită până acum felului în care aceasta se prezintă, însă este imposibil să nu fi observat acea linie albă de pe el.

Această linie îţi confirmă faptul că pasărea a fost crescută forţat, având loc diverse modificări genetice, printre care se enumeră şi alimentaţia sa.

Fiind „ajutată” să crească într-un mod diferit acest tip de carne va avea cu aproximativ până la 200% mai multă grăsime decât un pui crescut în curtea bunicilor la ţară.

Cantitatea în defavoarea calităţii

Datorită creşterii profitului în urma acestor modificări la care a fost supusă carnea de pui, acest exemplu a fost preluat şi de către celelalte ramuri ale agrozootehniei. Practic cine nu s-a aliniat acestui mod de creştere a păsărilor nu prea mai există pe piaţa din România. Un aspect destul de trist, mai ales din cauza faptului că astfel au scăzut şansele ca să îţi poţi procura o carne sănătoasă crescută ecologic.

Afla mai multe pe clicksanatate.ro

Afla mai multe pe clicksanatate.ro