Ce poţi trata cu salvie

salvie jpeg

Folosită încă din cele mai vechi timpuri, atât ca plantă medicinală, cât şi pentru a da aromă mâncărurilor, salvia şi-a dovedit eficienţa în tratarea unor probleme precum acneea şi tulburările digestive.

Salvia (Salvia officinalis) era folosită de egipteni, în Antichitate, ca „medicament“ pentru fertilitate, iar Dioscoride, un medic, farmacolog şi botanist din Grecia antică, nota că decoctul apos din această plantă avea puterea de a opri sângerările şi de a curăţa rănile, ulceraţiile şi inflamaţiile. Specialiştii în medicină naturistă spun că salvia poate fi folosită sub formă proaspătă, ca pulbere uscată, ca tinctură, infuzie, decoct, vin medicinal şi oţet. Planta are proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antiseptice, antispasmodice, antivirale, astringente, relaxante şi aromatice.

Combate balonarea şi indigestia Salvia este utilă în caz de indigestie, balonare, colite de fermentaţie, enterocolite, tulburări de tranzit, dischinezii biliare (evacuarea anormală a veziculei biliare).

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro